Alleen te lezen voor jonge mensen…..

 

Gisteren en vandaag sprak ik met twintigers. Studenten die zoeken naar wat zij zouden willen gaan doen met hun (arbeidzaam) leven. Ze zijn zoekende naar wat bij hen past. Sommige van hen zijn gelovig, anderen hebben de religie, christelijke of islamitisch, vaarwel gezegd en anderen zijn ongelovig opgegroeid. Zulke mooie mensen die hun weg gaan zoeken in het leven. Met zoveel twijfels en vragen maar ook met oplossingen en het “wij gaan alles anders doen”.

Een van mijn vragen is altijd: “Waar droom je van”. Kijk eens in je hart, voel je dromen en je verlangens.

Het valt me op dat mensen met een reformatorische achtergrond vaak helemaal niet kunnen verwoorden waar ze van dromen. Ze proberen te voelen met het hoofd, maar dat lukt niet. En waar zitten je dromen als je vuur een waakvlammetje is en als het door de dogma ook vaak wordt uitgeblazen.

Jonge mensen, droom veel en droom groot en laat je door niemand van de wijs brengen dat je iets niet kunt, je er niet geschikt voor bent, het geen beroep is voor een meisje, het niet geschikt is voor een refo of dat iets niet hoort.

Sta in je eigen schoenen, volg je droom. Ik schrijf dit als is het maar voor 1 jongere die gaat geloven in zijn of haar eigen droom. Kom uit de kast met je dromen en verlangens, schakel je talenten in en ga op weg.

En weet je niet hoe het moet, schakel hulptroepen in die je erbij helpen. Mensen die je de weg wijzen en bemoedigen. Leef…

En lees je dit toch, ook al ben je geen jongere? Vraag jezelf dan ook af of je je dromen hebt waargemaakt, al je talenten hebt gebruikt en deze inzet voor jezelf en anderen.

Ik kreeg de vraag terug: leef jij je droom en ik zei volmondig ja. Ik leef mijn droom met de inzet van mijn talenten. Ik ben gelukkig en relaxt in wat ik doe, ook al roei ik tegen de stroom in. En ik wil je helpen, bemoedigen en uitdagen om ook de stap te zetten. Leef je droom en droom groot.