Als je een nepchristen wordt genoemd.

Vandaag de dag is er soms een verschil tussen Bijbelgetrouwe christenen of nepchristenen. De laatste tijd krijg ik vrij regelmatig de vraag wat waarom deze termen bestaan.

Uit de media….

Ik lees vaak in de media verhalen over christenvervolging. In veel landen worden christenen vervolgd, uitgesloten, mishandeld of zelfs vermoord. En ja elke keer weer raakt mij het als er kerken worden gesloten.

Uit het (religieuze) nest gekieperd…..

In de dakgoten van mijn praktijk is het in deze tijd van het jaar altijd een drukte van belang. Nesten van allerhande vogels en het is soms gewoon een kakofonie aan geluiden.

Een sprookje of een spookje…

Vanmorgen kwam iemand mijn praktijk binnenlopen voor een praatje. Een bekende van mij die even kwam buurten. We spraken over Rusland/Oekraine en de wereldproblematiek. 

Wie is jouw rolmodel?

Dit is een vraag die ik vaak stel aan (christelijke) mensen met Church Hurt. In bijna alle gevallen hebben zij geen antwoord op deze vraag. Er wordt diep nagedacht en er volgt dan: “Nee, Mariët, ik zou het echt niet weten….. 

Wij gaan trouwen!!

De meeste mensen die in het huwelijksbootje gaan stappen schreeuwen het van de daken. Iedereen mag het horen, iedereen is blij (als het goed is) en er wordt een groot feest georganiseerd. 

Church Hurt nader uitgelegd.

In veel gevallen zijn mensen geboren en opgegroeid in een christelijke setting. Dat wil zeggen dat men als gezin de kerkdiensten bezoekt en de kinderen onderwijs genieten op christelijke scholen. In reformatorische kringen wordt het als heel normaal gezien dat kinderen opgroeien binnen de kaders van de kerk.

De Nashville Verklaring en het omgekeerde effect.

Na het bestuderen van de Nashville verklaring leg ik mijn pen neer en heb ik de neiging om de papieren door mijn werkruimte te smijten. Ik voel me alsof er een bus over mij heen is gereden. Ik ga eerst maar eens een wandeling maken. Tijdens deze wandeling schreeuw ik het uit naar God:“Heer is dit de waarheid?

Als mensen de kerk verlaten, heeft de kerk hen al eerder verlaten….