Wie is jouw rolmodel?

Dit is een vraag die ik vaak stel aan (christelijke) mensen met Church Hurt. In bijna alle gevallen hebben zij geen antwoord op deze vraag. Er wordt diep nagedacht en er volgt dan: “Nee, Mariët, ik zou het echt niet weten…..

In andere gevallen hoor ik de volgende namen/personen langskomen, afhankelijk natuurlijk van de leeftijd:

Oprah
Een popidool
Mandela
Ghandi
de Dalai Lama
Een acteur van een serie/film.

Als ik dan doorvraag naar een christelijk persoon, dan word ik allereerst met grote ogen aangekeken en daarna begint men hard te lachen waarbij dan wordt gezegd: “die zijn er helemaal niet”.

Ik wacht af en bekijk wat er na deze conclusie komt. Het lachen stopt, de blik wordt peinzend en komt het…. “Had ik maar een rolmodel gehad, waar aan ik me kon optrekken, die het pad waar ik op loop al op heeft gelopen. En dan komen de tranen….

Sta op, wees een rolmodel voor de mensen om je heen. Laat je zien christelijke mensen, hoe het wel zou kunnen. Doe het voor al de mensen waarbij Church Hurt kan worden voorkomen….