Als je een steuntje nodig hebt.

Vorige week liep ik met mijn businessbuddy Larinda Bok, Hoogbegaafdexpert, door het bos. Twee keer per jaar plannen we een dag om elkaars bedrijven onder de loep te nemen, in te spreken in elkaars leven, met elkaar te sparren en we bidden om een zegen van boven. Vorige week was een extra dag omdat we beiden voelden dat het belangrijk was om oa. voor een extra portie zegen te bidden.

Alles wat we tegen komen in de natuur zien we als een metafoor in ons leven en werk. Het gesprek dat we hadden ging ongeveer zo:

“Kijk Mariët, zie je de wijnranken daar in de verte? Er ligt een laagje sneeuw bij de wijnranken, wat zou dat ons zeggen”. Ik keek er naar en zei tegen haar: “iets in mij zegt dat we er eerst naar toe moeten lopen. Daar zie ik pas, als ik dichterbij ben, wat het betekent”. We liepen door en er kwam een modderig stuk aan. “Kijk” zei ik, “we hoeven niet door de modder heen, we kunnen er langslopen, we laten de modder de modder en ook met de modder van anderen hoeven we niets”. En zo stapten we er langs en er overheen om naar de wijnranken te lopen.

Bij de wijnranken aangekomen wist ik direct waarom ik er dichterbij moest gaan kijken. Ik zag de tubes staan met nieuwe ranken. Sommige nog erg klein, sommige extra vastgebonden maar allemaal in zo’n koker. Een koker, met een kleine nieuw rank. Vol bescherming om die rank heen. Naast de nieuwe rank stond een oude rank die al veel ervaring heeft in het maken van druiven.

Ik zag direct de diepere betekenis. Als mensen de reformatorische kerk verlaten zijn ze vaak alle steun kwijt en missen ze ook vaak de sociale skills om hun leven buiten de gemeenschap vorm te geven. Hoe leef je in een wereld die je niet kent? Hoe ga je om met allemaal nieuwe dingen? Durf je los te laten? Durf je het nieuwe te omarmen of heb je een steuntje nodig.

#Een steuntje van iemand die het zelfde pad heeft bewandeld. Van iemand die weet hoe moeilijk het kan zijn. Wij zorgen voor steuntjes om je net even vast te houden, te luisteren en je wegwijs te maken. Wil je er meer over weten? Neem contact op en we luisteren naar je.