Wij gaan trouwen!

De meeste mensen die in het huwelijksbootje gaan stappen schreeuwen het van de daken. Iedereen mag het horen, iedereen is blij (als het goed is) en er wordt een groot feest georganiseerd. Een huwelijk voor de wet, voor de kerk, een feest, in de meeste gevallen is iedereen helemaal happy.
Toch zijn er mensen die het niet van de daken schreeuwen. Christelijke LHBTQ mensen durven er soms niet aan te beginnen of weten, dat als ze gaan trouwen, de familieleden niet allemaal op het feest aanwezig zullen zijn. Omdat de familie niet achter de relatie staat of niet deel kan nemen aan het vieren van de liefde. Het geloof staat dan het vieren van de liefde in de weg. Soms is de angst voor afwijzing zo groot dat er in het geheim wordt getrouwd.
Het nemen van een tussenstap is soms makkelijker dan de waarheid te vertellen. Steeds vaker krijg ik meldingen over deze trieste gang van zaken en hoe mooi de huwelijksdag ook was, er ligt een sluier van verdriet, angst of boosheid overheen.
Wil je trouwen met je grote liefde? Weet je niet hoe je het je christelijke familie moet vertellen? Bel me op en we maken samen een stappenplan zodat de grote dag ook echt een grote dag kan zijn.
ps…. wij gaan niet trouwen hoor.