Terugblik op de Lotgenotendag (reformatorische) kerkverlating en kerkpijn.

 

Ik kan bijna geen woorden vinden om de dag van gisteren onder woorden te brengen. Wat een intense, mooie, bijzondere, warme, emotionele en fijne dag rondom een kwetsbaar thema. Een dag met een lach en een traan waarbij kwetsbare delen zijn aangeraakt en zaadjes van licht, liefde, herstel en hoop zijn geplant.

Mensen die een zeer moedige stap hebben genomen om de kerk te verlaten en daarvoor soms een hele hoge prijs (hebben) moeten betalen. En wat een veerkracht hebben we gezien, wat een moed en de wil om zich te ontworstelen en verder te ontwikkelen naar een vrij leven.

Ik ben nog steeds sprakeloos van de mooie dag waren we elkaar hebben ontmoet, gezien en gehoord. De erkenning en herkenning werkte al helend.

Was je er niet bij maar had je de dag graag meegemaakt? We komen terug met de Lotgenotendag 2.0 zowel fysiek als online. Verdere berichtgeving volgt.

De dag werd afgesloten met een prachtige Hymne. Voor de mensen die er niet bij konden zijn of hen die de moed ontbrak, hierbij de link naar het lied. Ieder heeft de vrijheid het lied in te vullen zoals hij/ zij het ziet. https://lnkd.in/ean6sn4k

Dank ook aan Huis van Gebed in Nijkerk voor het beschikbaar stellen van de prachtige ruimte en het verzorgen van de heerlijke lunch.

Wij, Nic Oosterveer van ThuisvaartLarinda Bok van Hoogbegaafdexpert en Mariët Baaij van How to Overcome Church Hurt kijken al uit naar de Lotgenotendag 2.0.