Erg, erger, ergst,

 

De kranten staan er bol van, the day after… ik heb het over de wedstrijd Feijenoord -Ajax. Er is een aansteker gegooid en deze is precies op het hoofd van Ajaxspeler Klaasen terecht gekomen. Een wond, bloed, een aanval, een dieptepunt, van alles komt langs.

Ik zou wel eens willen weten hoeveel aanstekers er in een weekend vanuit het publiek op voetbalvelden worden gegooid. Die kennelijk met dezelfde intentie zijn gegooid, maar niemand hebben geraakt.
Dus deze aansteker staat nu symbool voor iets heel ergs omdat hij een speler van de tegenpartij heeft geraakt.

Deze situatie doet een andere situatie helemaal uit het nieuws verdwijnen. Een voetbalclub uit Spakenburg doet mee aan het bekertoernooi maar geeft aan vanwege christelijke geloofsovertuiging niet te spelen op zondag. Het christelijke dorp is gewend dat men naar de kerk gaat ipv naar een stadion. Allemaal goed en prima.

Maar de suporters van deze club, vermoedelijk veelal christenen, deinzen er kennelijk niet voor terug om een speler van een tegenpartij een groot deel van de wedstrijd uit te schelden voor homo, antisemitische en haatdragende teksten uit te braken. Kennelijk kan dat wel op dinsdagavond en niet op zondag.

Ik verwonder me erover dat een aansteker, een hoofd en bloed veel meer aandacht krijgt dan schelden, vernederen, veroordelen enz.

Gelukkig maakt de clubleiding in kwestie excuses maar wat zou ik graag zien dat dit soort ellende net zoveel, of meer aandacht krijgt dan een aansteker.