Als de dominee je de hel in praat…

Ik zie het voor me, christelijke LHBTQ+ mensen die ontmoedigd worden door dominees die zich op het standpunt stellen dat praktiserende LHBTQ+ niet in het koninkrijk van God zullen worden toegelaten. Met andere woorden, hier is je ticket voor de hel.
Vandaag staat er weer een artikel in het ND waarin een dominee dat stelt.
Ik las het artikel toen ik bij de garage zat te wachten op mijn auto. Ik had even de tijd om er over na te denken en ik wilde er een stuk over schrijven. Ik zocht naar woorden, maar ik vond ze niet. Ik zocht even in mijn gedachten, in mijn hart, in mijn ziel en ik voelde me ok, goed in mezelf, goed in mijn (on)geloof.
Ik vertrouw op de automonteurs dat zij mijn auto goed controleren. Maar ik ga niet enkel af op wat zij zeggen. Ik denk na, ik maak keuzes, ik beslis uiteindelijk wat ik denk dat goed is voor de auto. Ik neem verantwoordelijkheid waar ik het moet pakken.
Dus raakt deze stelling mij niet omdat deze dominee niet de ticketverkoper is voor hemel of hel. Hij kan mij wel controleren en beoordelen, maar uiteindelijk is hij het niet die beslist of ik naar de sloop moet worden gebracht.
Maar ik kan mij zo voorstellen dat het mensen tot in het bot toe pijn kan doen, onzeker kan maken, wanhopig kan laten voelen.
Mijn boodschap voor deze mensen is: ” Onderzoekt alle dingen en behoudt het goede”. Laat je niets aanpraten door een ander, ook al is het een dominee. Voel in je hart wat goed is voor jou, wat goed is tussen jou en de God in je leven. Hou vooral verantwoordelijkheid over je eigen leven. Leg dat niet in de handen van iemand anders, zelfs niet in de handen van een dominee.
En kost het je moeite? Schroom niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen voor het drinken van een kop koffie of het maken van een strandwandeling.