Christelijke LHBTI+ jongeren en de Pride.

 

Het is Queer & Pride week met natuurlijk als hoogtepunt de Canal Parade. Duizenden mensen komen er op af en de aandacht voor de LHBTI+ groep is hard nodig.

Ik weet dat er ook christelijke jongeren aanwezig zullen zijn. Zelfs jongeren die uit zeer strenge bevindelijke kerken komen. Misschien zijn zij daar al weg maar de familie is in veel gevallen nog lid van deze kerk. De jongeren, al dan niet LHBTI, genieten van deze dagen en kunnen misschien we voor het eerst helemaal zichzelf zijn.

Maar er komt een moment dat zij naar huis gaan en de ouders, familie, kerkenraad of dominee er achter komen dat zij in Amsterdam geweest zijn. En dan zijn letterlijk de rapen gaar. Wat deze jongeren dan meemaken is te verschrikkelijk voor woorden en velen duiken terug de kast in, of moeten helaas breken met de familie en of de kerk. Ik ken hartverscheurende verhalen van deze jongeren.

Er zijn jongeren die nu, deze dagen, thuis gehouden worden, omdat ouders niet willen dat zij naar Amsterdam gaan. Deze ouders worden, door kerkgenoten, op hun schouders geslagen, dat zij het zo goed doen. Niemand kijkt naar deze jongere met mededogen en liefde. Dit is hoe het hoort en zo is het.

Ben je zo’n jongere? Wil je je verhaal kwijt? Bel me op en ik luister naar je en samen verkennen we routes om jou je zelf te laten zijn.

Laten we samen deze jongeren helpen en begeleiden naar evenwichtige, zelfdenkende volwassene. Help je mee?